zondag 25 januari 2009

Scholenjacht

Zoonlief zit in groep 8 en dat betekent dat er een keus gemaakt moet worden. Een keus voor een middelbare school.
Om te beginnen kreeg hij een stortvloed aan reclamemateriaal van diverse scholen opgestuurd. De helft daarvan kon meteen de papierbak in. Daarna een lijstje gemaakt met de scholen die in aanmerking kwamen voor een bezoek aan de open dag.
Gisteren was voor mij de eerste keer dat ik dat mee mocht maken. Voor mijn zoon was het inmiddels gesneden koek. Hij was vorige week met zijn vader op bezoek geweest bij een school. En met zijn klas had hij ook twee scholen bezocht
die voor hem interessant waren. Volgende week nog eentje en dan gaat er gekozen worden.
Het was leuk om zo'n open dag mee te maken. De school doet haar best en je hoopt dat je samen dan een goede keus kunt maken. Gisteren met hem een proefles wiskunde, aardrijkskunde en scheikunde gevolgd. Dat was leuk en ik dacht terug naar mijn eigen tijd op de middelbare school. Wat een verschil!
Op de basisschool had ik een zwak rapport, dus dat werd in die tijd de huishoudschool. Er werd helemaal niet rondgekeken op middelbare scholen en er werd al helemaal niet aan mij gevraagd wat ik van dit alles vond. Vanwege een christelijke opvoeding werd er gekozen voor een christelijke school. En er was maar een christelijke huishoudschool in Zoetermeer, dus de keus was snel gemaakt.
Nu loop je samen verschillende scholen af en vind je het belangrijk te weten wat je kind ervan vindt. Mijn zoon is toch degene die daar jarenlang onderwijs moet volgen, dus hij bepaalt voor het grootste deel welke school het gaat worden.
Ach ja, andere tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten