woensdag 10 juni 2009

Lekker en o zo simpel

Ik ben dol op lekker (vegetarisch) eten. Zo ben ik vorige week in Bla Bla in Rotterdam (Delfshaven) wezen eten. Ik heb genoten. Verrassende gerechten en ruime porties. Zo zie ik het graag. Ook in 'gewone' restaurants kun je prima vegetarisch eten. Alles staat of valt met de kok. Een goeie kok moet dat ook kunnen, koken zonder vlees of vis. Het is af en toe wel zoeken hoor, naar een restaurant waar je als vegetariƫr lekker kunt eten. Soms krijg je van die zogenaamd lollige opmerkingen en daarna slecht te vreten.
Waar je ook heerlijk vegetarisch kunt eten is Sangam Sweets, ook in Rotterdam. Daar heb ik paneer gegeten, een soort Indiase kaas. Het leek me zo leuk om dat thuis eens te maken, maar het leek me erg ingewikkeld. Totdat ik in de bibliotheek een vegetarisch kookboek vond waar een recept voor paneer in stond. Ik heb het onlangs geprobeerd en het is perfect gelukt.

Hier het recept voor paneer:
Nodig: 3½ liter volle melk, 3 dl verse citroensap (gezeefd), een grote pan, een grote zeef of vergiet en een schone theedoek.
Breng de melk in een grote pan aan de kook. Zodra de melk omhoog komt, het gas uitzetten. Roer het citroensap erdoor en laat het 10 minuten staan. Zet in de gootsteen een vergiet met daarin een theedoek (uitgevouwen). Giet de melk in het doen. Wat overblijft is paneer. Zodra het afkoelt knijp je het vocht uit de paneer. Als het afgekoeld is er er komt geen vocht meer uit zet je het in de koelkast. Daarna kun je de paneer verder bereiden.


Zo ziet het eruit als het klaar is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten