woensdag 29 februari 2012

Foodwatch, de voedselwaakhond

Foodwatch


Foodwatch is dé organisatie die opkomt voor uw recht op veilig en goed voedsel. foodwatch maakt zich sterk voor de keuzevrijheid van consumenten. Voedselfabrikanten moeten ons gewoon goed voorlichten: wat zit er echt in hun producten? Alleen dán kunnen consumenten zelf kiezen wat ze willen eten.


Wat doet foodwatch? Wij onthullen ongezonde en schadelijke praktijken van voedselfabrikanten. En we eisen dat ze ophouden ons te bedriegen en te misleiden. foodwatch dwingt de overheid om waar nodig in actie te komen. Zij moet de veiligheid en de gezondheid van ons voedsel garanderen.
Foodwatch is onafhankelijk van de overheid en van de voedingsindustrie.


Wat vindt u op de foodwatch-website? Op de pagina's Klimaat en landbouw, Gentech voedsel, Verkeerslicht en Gif in voedsel vindt u de thema's waarmee foodwatch in Duitsland al flink aan de weg heeft getimmerd. Dit zijn de onderwerpen die u ook van foodwatch Nederland kunt verwachten.


Onder de naam 'Misleid!' test foodwatch uw eten. Of beter: zij onderzoeken voor u wat levensmiddelenbedrijven in al die potjes, blikjes en pakjes stoppen die u in de supermarkt koopt. En als er iets niet deugt, komen ze samen met u in actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten