woensdag 22 april 2009

Vleesconsumptie en het milieu

Op de website Voor de Wereld van Morgen staat een leuk artikel over de stad Gent in België en vleesconsumptie. De Vlaamse stad neemt het Europese voortouw in ‘de strijd tegen vlees’ en roept in mei de donderdag uit tot officiële Veggiedag.

Minder vlees eten, is de grootste stap die je kan zetten om de ecologische voetafdruk van je voeding te verminderen. De impact van veeteelt en vleesconsumptie op het milieu is heel groot. Veeteelt is wereldwijd verantwoordelijk voor achttien procent van de uitstoot van broeikasgassen. Dat is meer dan de hele transportsector samen. Bovendien wordt zeventig procent van het wereldwijde landbouwareaal gebruikt om dieren op te laten grazen of voor de teelt van veevoedergewassen. Wereldwijd kapt men voor vleesconsumptie jaarlijks drie miljoen hectare bos. De productie van vlees vereist ook enorm veel water, en dat is schaars geworden. Bovendien is heel wat graan dat men zo aan dieren voedert, eten dat verloren gaat voor de mens. Meer informatie over de impact van vleesconsumptie op het milieu vind je onder andere op www.eatgreen.nl.
Eigenlijk is er echt geen enkel excuus meer om niet minimaal een dag in de week geen vlees te eten. Meer mag ook ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen