donderdag 19 februari 2009

Nog steeds beperkt houdbaar


De afgelopen week was er in 'De Wereld Draait Door' een item over schaamlipcorrecties. Een plastisch chirurg liet een filmpje zien waarin een soort van slager een correctie op een foute manier uitvoerde en had daar (terecht) commentaar op. Niemand houdt ervan als mensen hun werk niet naar behoren uitvoeren.
Wat mij zorgelijk stemde, was het feit dat er werd gesproken over schaamlipcorrecties alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Ja, ja, nog even en we lopen allemaal rond als klonen van elkaar; strak, uitdrukkingloos en onbehaard op de juiste plekken.
Ik heb altijd geleerd dat geen enkele vrouw er hetzelfde uitziet van onderen. Trouwens, dat geldt ook voor de rest van het lichaam. We hebben allemaal iets eigens, iets unieks en dat schijnt niet goed te zijn tegenwoordig. We moeten op elkaar lijken. Dat praat de media ons aan en dat praten we elkaar en onszelf aan.
De documentaire 'Beperkt Houdbaar' van Sunny Bergman heb ik gezien op televisie en dat vond ik schokkend. Zij duikt in de wereld van de plastische chirugie en gaat ook langs bij een arts in de V.S.
Hier een klein stukje van de documentaire van Sunny Bergman.
Wil je meer weten over Sunny Bergman en de documentaire, dan klik je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten