donderdag 1 oktober 2009

Lekker bezig

De herfst is aangebroken. 's Avonds is het eerder donker en gaan de gordijnen dicht. In de ochtend gaat het uit bed komen wat moeilijker.
Inmiddels zitten we allemaal in het ritme van school en werk. Mijn dochter naar groep 5 en mijn zoon naar de middelbare school. Dat valt niet mee, de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De tassen zijn mega zwaar en er moet aan heel veel gedacht worden. Plannen en organiseren, daar gaat het om. En de computer natuurlijk! Als ouder moet je de absentie doorgeven via een website. Verder veel huiswerk wat op de computer gemaakt moet worden en natuurlijk uitgeprint. Af en toe vraag ik me af hoe dat zit met ouders die geen computer hebben, of geen printer. En hoe zit dat als de computer de geest geeft, de inkt van de printer op is of de modem ermee stopt?
Ik ben sinds een paar weken begonnen met te mediteren. Dat is erg leuk, ondanks het vroegere opstaan. Ik vind het soms best moeilijk, omdat er maar gedachtes door je hoofd blijven komen. Maar af en toe gaat het erg fijn en ben ik (even) leeg.
Ook heb ik legkaarten van Lenormand weer tevoorschijn gehaald om ermee aan de slag te gaan. Nou weet ik niet of ik er serieus iets mee wil, dat is ook niet echt belangrijk. Ik doe het meer voor mijzelf, kijken wat er gebeurt.
Ook wil ik binnenkort een cursus positief denken volgen in de Brahma Kumaris Spirituele Academie in Den Haag.
In ieder geval verveel ik me niet. Afgelopen weekend nog iets leuks samen met de kinderen uitgeprobeerd. Van mijn werk had ik een grote hoeveelheid oude wasco krijtjes meegekregen. We hebben papier op tafel gelegd en een waxinekaarsje aangestoken. Nu kun je de wasco in de vlam houden totdat het vloeibaar begint te worden. daarmee kun je 'schilderen' op het papier. het geeft een bijzonder effect en prachtige kleuren. Je kunt het krijtje ook tussen een knijper vasthouden zodat je je vingers niet verbrandt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten